Programverkstaden, Blogg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 

Min lilla verklighet mitt upp i PHP och MySql


Sidan fungerar igen!!! (110318)

Sidan uppe igen och ser ut som det var tänkt.

Felete berodde på en environment variable (ORIG_PATH_TRANSLATED) som inte betedde sig som tidigare. (goggla på denna och se). Om man läser på nätet har många haft liknande problem som www.dano.se har haft. Felet upptäcks då ett webhotell (i detta fall vårt) uppdaterar servermjukvaran. Felet är avhjälpt till nästa uppdatering, men ofta är man lite konservativ med uppdateringar hos webhotellen eftersom detta leder till turbulens (hos vissa, som hos oss!!!).

Således:

  • Variabeln används i två mjukvarudelar på dano.se varav den primära är själva huvudsidans pekning till undersidor. Dett gjorde att interna länkar inte fungerade och endast startsidan kunde visas. Detta är ett sätt att när alla andra felhanteringar fallerar så visas i allafall startsidan.
  • Layouten var inte heller som den skulle. Det berodde på en annan mjukvara som hanterar CSS anrop (och faktiskt komprimerar dessa innan de skickas). Även här spökade ovanstående variabel.

Så lösningen var att hitta ett annat sätt att få tillgång till den information som saknades.

Lösning i PHP var att använda funktionen dirname(__FILE__) som alltså pekar på sig själv och anger var på servern scriptet körs... 

/dano