Programverkstaden, Blogg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 

Min lilla verklighet mitt upp i PHP och MySql


Fel och rättning

Försöker regelbundet läsa det som redan är skrivet och är klart på denna webportal. Hittar ändå stavfel och språkslarv nästan överallt. Tröstar mig själv att så blir det när man sitter uppe och skriver på nätterna. Borde skaffa mig en slags stavningkontroll i mitt CMS så att undviker de värsta slarvfelen. Det ser ju inte så himla bra ut alla gånger när det ser ut som en kråka har skrivit ut sidorna.

Ett sätt är att inte vara så snabb och publisera sin alster. Låta dem mogna och skriva om dem ett par gånger. Detta låter givetvis sunt och bra, fast internet är ju ett snabbt och otåligt media. Kommer nog att fortsätta att försöka läsa och rätta. På redan publiserat material. Får se om jag lyckas hitta någon mekanism i mitt CMS som rättar till det värsta.

Har jag tur så hittar jag en vän av ordning så påpekar mitt språkmissbruk så att jag kan rätta till syftningsfel, missar och dyligt.


Hade någon makthavare i början på 1980-talet kunnat förutse internets utveckling så hade det antagligen blivit förbjudet.

"Låta folk offentligt publicera saker och ting utan vare sig utbildning, pengar eller smak"