Mitt liv efter hästolyckan

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Av: Dan Ottermalm

Detta är en liten miniblogg. Jag råkade råka ut för en ridolycka 5/4 2003. Här kan du läsa om mitt väl och ve efter detta.


Drar det det ihop sig?

Har börjat ta tag i min usla situation. Går till jobbet. Trivs. Men får inte mycket gjort. Är det bra? Knappast.

Sad man

Många frågar hur det är. Hur är de' här då? Min vana trogen svara jag alltid: Bra! Själv då? Och så var det avklarat. Ett av min största dolda handikap är att jag verkar vara så frisk, glad och frodig. Det är svårare att få någon förstå hur det är på insidan.

Hur länge kan detta fortsätta? Inte för evig tid i alla fall. Hur som helst. Jag tog kontakt med min personalman. Lustigt nog är han inte anställd av firman. Han är en konsult som representerar firman. Ny tid. Nya insatser. Att sakernas tillstånd är sådana är ju inte hans fel precis. Får skyllas på den nya tiden. Den nya ekonomin.

Jag bestämde mig för att lägga alla kort på borden. Vi enades om att det finns följande 4 alternativ för framtiden:

sady
  1. Att jag kan jobba kvar på avdelningen
  2. Att jobba någon annanstans på firman
  3. Hitta ett jobb i koncernen
  4. Börja något annat jobb (utanför firman/koncernen)

Just nu försöker jag med punkt ett och två. Punkt tre får komma senare. Fast punkt fyra verkar mer som en tillvaro i arbetslöshet. Har väl en och annan dröm att frilansa som teknikputte alternativt som skribent. Osäker framtid det där. Speciellt när man inte är frisk. Vem vill hyra nån på halvtid som inte orkar ge järnet?