Mitt liv efter hästolyckan

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Av: Dan Ottermalm
första! 

Detta är en liten miniblogg. Jag råkade råka ut för en ridolycka 5/4 2003. Här kan du läsa om mitt väl och ve efter detta.


Första artikeln efter min grymma olycka

Chivas GFRK

Hej!

Det senaste som hänt mig är att jag ramlade av en häst! Denne kuse heter CHIVAS och vi hade innan olyckan ett ganska bra förhållande. På ridklubbens GFRK hemsida heter det om hästen följande: "CHIVAS är född 1994, importerad från Holland och inköpt till GFRK 2000. Han är en fux på 168 cm som är mycket trevlig att rida, både i hoppning och dressyr."

Vet inte vad jag skall tro. Så här ser den i alla fall ut:

Jag skyller inte olyckan på Chivas. Det är helt och hållet gravitationens (och Newtons) fel. Det spelar ingen roll om man ramlar ner från tak, cyklar eller stegar. Det är inte bra att ramla med huvudet före...

Jag fick i alla fall tillbringa 3 veckor på Sahlgrenska sjukhuset. Kom in med ambulans den 5/4 2003. Fick ligga på NIVA (Neurologisk IntensivVårdsAvdelning) en vecka. Därefter flyttades jag till avdelning 14.

Efter hemförlovning från Sahlgrenska var jag hemma i ett par dagar varefter jag lades in på Högsbo Rehabeliteringsavdenling. Var där i två veckor, och sedan dess är jag mer eller mindre hemma.