Mitt liv efter hästolyckan

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Av: Dan Ottermalm

Detta är en liten miniblogg. Jag råkade råka ut för en ridolycka 5/4 2003. Här kan du läsa om mitt väl och ve efter detta.


2008 och slutet närmar äntligen sig

När folk frågar: "- Vad jobbar du med?", svara jag numera: "Jobbar??? Skojar du? Nej, förtusan, jag har pensionerat mig!! Har inte du gjort det än så kan jag faktiskt rekomendera detta!". Reaktionerna på detta äppelkäcka uttalande varierar. Från människa till människa, menar jag förstås då (fast jag har faktiskt exempel på när en och samma människa reagerat olika).

"Är inte det lite väl dyrt? Om man börjar så tidigt med pension?" hör jag en och annan fråga. Då brukar jag svara att jo visst, man får förstås rätta mun efter matsäcken och inte dra på sig onödiga fasta kostnader. Jag har till exempel övergått till digital marksänd TV i sommarstugan. Dels är jag inte där särskilt ofta på vintern. Dels är man oftast utomhus under sommaren. Parabolen har jag byggt om till ett litet dekorativt fågelbad i trädgården. En mycket uppskattad inrättning för familjen och inte minst fåglarna.

Så det är mycket vi pensionärer får försaka. Ta som exempel det där med båtplats. Det är faktiskt extremt dyrt! Själv har jag hittat ett mycket trevligt ställe där jag kan lägga båten på redden. Detta gör att jag bara behöver hyra en mindre båtplats till min day-crouser. Detta sparar jag himla mycket pengar på. Fasta utgifter! Det är dem som man skall minska på.

För att inte tala om garageplats till husbilen. Det är inte klokt vad det kostar. Har dock lyckats dra ner på kostnaderna genom att hyra in mig hos en bonde på Hisingen. Har också installerat mängder med solceller på husbilens tak vilket gör att jag inte behöver köra den dieseldrivna generatorn lika ofta. Dessutom har jag i besparingssyfte skaffat nya, bättre isolerade, varmvattenstankar så att överskottsvärmer från husbilens motor och generator lagras under längre tid. Nu kan det duschas med gott samvete!