Redaktionellt

Här kommer några korta glimtar om livet på www.dano.se redaktionen. Kanske kommer en och annan presentation av personalen även att ske här. Se det hela som en "insider"-sida som vi gör, först och främst för att roa oss själva!
Inte de höga pretantionerna på journalistik, självständighet och kvallité, som ju annars präglar www.dano.se

1 2 3 4 5 6 7 
första! 

Arbetsmöten är jobbiga

När vi på redaktonen satt i arbetsmöte häromdagen uppstod en debatt avseende den nytta som www.dano.se gör.
Är verkligen www.dano.se oersättlig? Skulle världen vara tråkigare utan denna? Kommer nätutgåvan på sikt ersätta pappersdito, med ökad IT-segregation som följd? Vem skulle bli gladare om redaktionen skulle strejka?

Ja det var frågor det! Som redaktionschef och uppstartare försökte jag givetvis gjuta olja på vågorna. Dämpa den upproriska stämningen något. "Vi skall ha högt i tak här på www.dano.se" -sa jag, och fortsatte: "Men någon måtta får det för all del vara!!!".

Detta uttalande gjorde inte redaktionen lugnare. Snarare tvärt om. Jag själv kände mig en smula deprimerad. Varför är det så svårt att vara diplomatisk när man väl behöver det? Jag tycker att jag har en viss förmåga att uttrycka mig när jag sitter bakom ett tangentbord. Dessutom är jag inte helt främmande för vanligt socialt trams och flams vid vårt fikabord. Men når folk ifrågasätter vårat egenvärde så blir jag rätt vild och vilsen. Samtidigt.