Australienresan 1999

Navigera mellan sidorna: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  (gå till kartsida)

Familjens resa till Australien 1999


2. Broome

Vi gick upp tidigt och åkte shuttle bus till flygplatsen. Vi satt på planet och jäspade. Nu flög vi. Vi var på väg. Vi skulle flyga tvärs över en hel världsdel. Från östkust till västkust. Från en stad i söder (Sidney) till en nordlig stad. Således flög vi mot nordväst. Vi mellanlandade i Alice Springs, fast vi minns inte så mycket. Vi var ju på väg. På väg till Broome.

När vi gick av planet slog hettan emot oss. En tropisk hetta. Flygplatsen var liten. Väl inkommen i den lilla flygplatsbyggnaden träffade vi vår värd, Andrea. Det blev ju puss och kramkalas det. Ann-Marie och Andrea var ju gamla bekanta. Caroline var ju nyvärpt och mig hade ju Ann-Marie hittat någonstans. Fast vi kramades ändå. I värmen.

Vi kom hem där de bodde. Andrea var ju gift. Fast just nu var inte David hemma. Ann-Marie och jag fick ett rum. Caroline ett annat. Huset var trevligt. Skall vi kalla det bungaloo? Ja, tror det är ett ganska bra uttryck. Det fanns ett "ute"-rum i huset. Här fanns bland annat en hängmatta som Caroline snabbt älskade. Fönstren i detta rum visade sig inte vara av glas. Det var ett slags nät för dessa. Utanför fanns det luckor som gjorde att de kunde göras täta vi eventuell sandstorm eller annalkande natt. Att sitta här när solen gått ner påminner om någon gammal engelsk film från Indien. Sikadorna utanför läto som om de vore inne....