Australienresan 1999

Navigera mellan sidorna: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  (gå till kartsida)

Familjens resa till Australien 1999


The Gahn Alice Spring to Adelaid by train

The Gahn logo

Vi tog oss med tåg från Alice Springs till Adelide. En nätt resa på ca 20 timmar. Varför vi över huvudtaget skulle åka tåg i Australien var min idé. Skall vi till Australien så skall vi åka tåg sa jag. När vi lade upp rutten så passade denna tågresa in som hande i handsken.

vår sovvagn
Vi beställde en biljett som kallades "Holiday Class". Detta innebar att vi hade två små kupér med två fotöljer i varje kupé. Dess fotöljer kunde bäddas om till sängar. Caroline och jag delade kupé, Ann-Marie hade en egen. Dess kupér låg i en vagn.
Samma cupe, fast i olika skepnad
När man gick i gången kunde man inte se från den ena sidan till den andra. Korridoren slingrade sig som en orm. Detta för att bredden i kupén var större vid fotändan än vid huvudet. Kupérna var förskjutna en halv kupé på respektive sida av korridoren. Därav den S-slingriga korridoren.

dagvagn på The Ghan
Vi hade också tillgång till en dagvagn. I denna kunde man sitta läsa och umgås. För dom som var förslavade under tobakens ok fanns ett rökrum i samma vagn. I dagvagnen träffade vi många trevliga människor där hade vi fina samtal. Dessutom hade man en trevlig utsikt över det i de många obebodda områdena i Australien.