Australienresan 1999

Navigera mellan sidorna: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  (gå till kartsida)

Familjens resa till Australien 1999

första! 

Introduktion till familjens Australienresa 1999

Skall vi inte resa till Australien? Ja, det var en fråga det. För vem vill inte åka dit. Till Australien? Antagligen vill många det. Kanske inte som första resmål, men ändå, förr eller senare vill man kanske dit. Ju förr destå bättre!

Australiens flagga

Min hustru hade längtat dit i hela sitt vuxna liv. Kunde jag tänka mig att åka dit? Självklart kunde jag det. När vi väl bestämt oss för att åka behövdes många pusselbitar falla på plats. Vi sikta in oss på en ungefärlig tid. Hösten -99 verkade bra. Vår dotter Caroline som är född -91 skulle med. Skulle hon få ledigt? Hade vi råd? Hade vi tid?

Vi klargjorde för våra respektive chefer på våra arbetsplatser om vår planer. Detta är mycket viktigt att göra det i god tid. Jag sa till min chef att jag hade detta som personligt mål för de närmaste årens framtid. När jag någon gång gjorde övertid tog jag inte ut det i pengar utan i tid. Tid som skulle användas till just vår resa.

En trång sektor när en större resa planera är pengar. Hur mycket skulle spenderas? Är det överhuvudtaget vettigt att göra något sådant när det finns så många andra hål att stoppa in pengar i? Till en början hade vi ingen budget att hålla oss till. Det kanske låter lite befängt, men faktum är att tanken är lite friare då summor och debit inte stör. När vi insåg att vi kunde vara borta från vårt arbete tillräckligt länge la vi in en högre växel.

Hur trevlig och intelektuell man än vill verka var så finns det ett faktum som man inte kann springa undan. Det kostar pengar att resa. Vi hade levt sparsamt och snålt en längre tid, men antagligen fattades det pengar. Vad göra? Vi gick helt sonika till vår bank och lånade upp vad som behövdes. Vi fick en försynt fråga vad vi skulle använda pengarna till. -Vi skall åka till Australien, sa vi.
Kanske fick vi en och annan konstig blick. Folk brukar ju renovera kök, köpa båt, eller bil. Men här var tydligen ett par som skulle ut och resa.