Australienresan 1999

Navigera mellan sidorna: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  (gå till kartsida)

Familjens resa till Australien 1999


1. Sidney

Efter många och långa timmar landade vi i Sidney. Vi fick tag i en Airport shutle som förde oss till hotellet. Vi var trötta, hungriga och omtumlade. Far (jag) fick ett uppdrag: Köp något att äta.

Jag lämnade hotellet och kom ut på gatan. Gick först åt höger, för att senare gå tillbaka år vänster. Hittade en litet ställe där det gick att köpa med sig mat. Det var något asiatiskt med ris, om jag inte minns fel. Flickorna hemma på hotellet slök maten och jag fick nöja mig med resterna och de smulor som föll ned till golvet.

Nu skall vi sova en liten stund så att vi kan gå ut och äta på riktigt, sa vi till varandra. Vi sov en liten stund. Trodde vi. Vi vaknade upp lite yra till manns. Efter ett tag insåg vi att vi sovit sisådär i 4-5 timmar...

Vi drog ut på stan, eller rättare sagt, ut från hotellet. Att åka ner till Sidney downtown var inte att tänka på. Vi sökte efter mat. I det område där vårt hotell låg fanns många hotell. Och många restauranger. Vi hittade ett ställe. Vi åt och var glada att var framme i vårat drömmars mål.

Vi gick tillbaka till hotellet. Nästa morgon skull vi upp tidigt. Vi skulle åka till Brome. Sidney skulle vi återvända till längre fram under resan, så vi visste att vi skulle göra oss bekanta med denna stad på ett mer ingående sätt.