Noveller

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Av: Dan Ottermalm


Vid försvinnandet var han iklädd rutig slips och loofers.

Han skulle gått hem. Men han kom bort. Den sista gången han sågs var han lindrigt nykter. Eller snarare berusad. Av vad vet man inte. Hittas han kan väl rättsmedecinska avdelningen ta prover vid obduktionen. Om han nu är i det tillståndet att en obduktion anses passande. Hittas han vid liv kan alla spår vara igensopade. Igensopade av kroppens finurliga och idoga städpatrull. Å andra sidan kan han vara offer för just en städpatrull. Avlönad av någon som vill göra rent. På lönelistan står många ljuskygga och till det yttre otvetydiga personer, Personer som vet vad som krävs. Krävs när makten kallar.

Vart vill jag komma? Är inte detta bara en lek med ord. Rätt min käre Whatsson. Lek med ord är bara förnamnet. Och vem skulle inte vilja leka med ord?

flygplan

Det är större risk att råka ut för en flygolycka än att bli gift för en 40-årig ensamstående kvinna med två barn har någon sagt. Jag tror inte på det. Jag tror därimotat att 40-åringarna ifråga har rätt stora krav på de män de skull gifta sig med. Varför närmner jag det över huvudtaget? Mest för att det är ett rätt kul citat. Men kanske också för att sanningen inte låter sig luras. Sant är sant, om än i lögnarens mun.

Är jag då en lögnare? På den frågan skulle jag otvetydigt svara; Ja, det är jag. Inte för att det är kul utan mest för att: Härmed är jag nöd och tvungen.