Noveller

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Av: Dan Ottermalm


Jag skall räta ut frågetecknen!

Varför är man deprimerad? Varför kallar man sig själv för man? Det kan man faktisk fråga sig!

Min fru frågar mig ofta, när jag kommit med ett beskäftigt uttalande, vem är man? Ofta tvingas jag att svara: Det är jag. Fast egentligen menar jag vi. Vi, som är i samma situation. Vi borde gå samman och bilda en intresseförening. Man får väl klara sig själv skall denna förening heta. Räkna inte med nån förståelse från omgivningen. Vi är förföljda och kommer att förbli förföljda. Det är det som räknas.

Varför vill människor lida? Eller vill dom det? Ibland, när det är lite nerför och allt går som på räls är det skönt att kunna släppa styret på livets livscykel. Denna racercykel har inga bromsar. Den är snabb som en vässla fram till nästa uppförsbacke. Oj, där börjar dom saknade bromsarna verka!! Hur kan det gå så trögt??

Borde vi inte lite till mans ta det lite lugnare. Varför har vi så himla stora förväntningar på livet? Varför skulle just jag hamna i denna situation som jag är i? Varför slutar alla frågor med frågetecken??

En föreläsare sa Jag skall räta ut frågetecknen för er under denna föreläsning. Oj, vad han ljög. Han hade hört någon annan säga dessa löjliga ord. Och ville säga dom själv. Vad visste han om livets frågor?